Erään 33 v naisen uni:
Olen jo useiden vuosien ajan nähnyt toistuvasti tietynlaisia unia. Toinen unistani sijoittuu n. 4 vuotta sitten rakentamaamme omakotitaloon, jonne unissa tulee milloin ikkunoista, milloin ovista, isoja likaisia lehmiä, vihaisia koiria tai järvestä, jonka rannalla asumme, ilmestyy kaloja tupamme lattialle. En ole erityisen eläinrakas, ja nämä unet ahdistavat suuresti. Koen ne painajaisunina. Muutenkin koirat vainoavat minua usein unissani, vihaiset ja isot sellaiset. Toinen ihmeellinen, toistuva uneni on nähdä unta tilanteista, joissa menen WC:hen asioimaan, ja nämä WC: t ovat aina suunnattoman likaisia, suoraan sanottuna paskasia. Ulostetta on joka paikassa, lattialla, seinillä ja WC- pöntön reunoilla. En tiedä, mihin astuisin ja kuinka onnistuisin asiani toimittamaan kyseisessa tilassa.
Unennäkijä kysyy viitteessään, onko tulossa rahaa? En näe unessa rahanlähdettä, mutta kylläkin henkisen rikastumisen mahdollisuuden. Vasta rakennettu talo voisi olla hyvä kuva yhteiselämästä. Siihen tunkee sekä ovista että ikkunoista ongelmia. Kyse on ehkä tunnetiloista, joita on vaikea käsitellä. Unet ja tarinat käyttävät usein eläimiä kuvaamaan asioita, joita ei ymmärrä. Kyse on vaistonomaisesta asiasta, tunnetilasta, jolle ei löydä tietoista selitystä.
Lehmä liittyy perinteessämme usein äitiin, jolloin likaiset lehmät voisivat kuvata äitisuhteessa olevia vaikeuksia. Lehmähän on perinteinen maidon ja muunkin ruoan lähde, kuten äiti lapselle. äititunteet usein siirtyvät parisuhteisiin siten, että äitimäiset hylkäämis/hyväksymistunteet käsitellään suhteessa puolisoon. Jompikumpi heittäytyy äidiksi ja toinen lapseksi. Silloin usein alkaa myös paremmin tietämisen peli ja toisen alistaminen avuttomaksi lapseksi. Omat osaamattomuus,- hoiva- yms. tunteet heijastetaan toiseen. Puolisosta tehdään omien ongelmien edustaja. Tällöin kotitaloon, kotona olemisen tilaan tunkeutuu ovista ja ikkunoista häiritseviä tunteita. Koirat voivat olla haukkumisia, mutta myös siskojen ja veljien välisiä riitoja ja niiden riitojen peilaamista parisuhteeseen. Kalat varmaankin korostavat syvien tunnekokemusten pintaannousemisia. WC-unet kuvaavat usein vaikeuksia käsitellä tunnetiloja. Turha kuona pitäisi osata poistaa. Likaiset vessat saattavat kuvata likaisia ajatuksia, tunteita, häpeää. Ehkä edellä kuvatut ongelmat ovat lianneet kodin tunneilmapiirin. Erityisesti intiimit asiat, omat sisäiset kokemukset hyvän elämän mahdollisuuksista ovat hukassa.
Jos kuvatunlaiset tulkintamallit pitävät paikkansa, olisi aika alkaa hoitaa parisuhdetta kuntoon. Minulla itselläni likaiset vessat unessa usein merkitsevät myös jo sitä, että vaivat alkavat tuntua sairauksina vatsalaukun alueella. Tapahtumien ja asioiden käsittely/sulattaminen on jo vaikeaa. Toisaalta liasta syntyy uuttaa. Liassa oleva siemen voi kasvaa kauniiksi kukaksi. Kun kykenee käsittelemään omia häpeän ja lian kerroksia on kasvu mahdollista. Siksi vessaunet voivat merkitä ´rikastumista´.

Olavi

Tällä lomakkeella voit kirjoittaa kommmenttisi ja/tai unesi.
Jos taas haluat henkilökohtaisen tulkinnan jollekin tietylle unelle sitä varten löytyy unientulkinta palvelu.

Paluu Unitulkintoja -osioon