Totuus on unissa, saduissa ja tarinoissa

Uusi (2008) täysin uudistettu ja korjattu painosUudenlainen opas unien, tarinoiden ja elämäntuntojen tulkintaan

Unien, satujen ja tarinoiden tulkinnan opas.
 
 

Kirjan perusajatuksia

Ihmisen elämäntotuus, syvin viisaus ja parhaat elämänohjeet ovat löydettävissä hänen omista unistaan ja kertomistaan tarinoista.

 Unet on tulkittava myyttisen tarinaperinteen sisällä, koska ne ovat osa yhteistä tarinaperinnettä. Ei ole syytä tulkita yksittäisiä symboleita, vaan asiakokonaisuuksia. Symbolit ovat ymmärrettäviä vain käyttöyhteyksissään.

 Jokainen voi oppia ymmärtämään itseään etsimällä arkkityyppiset toimijansa omista unistaan, tunnoistaan, ilmaisu- ja puhetavoistaan.
 
 

Kirja sisältää

Unien ja tarinoiden olemuksen, arkkittyppisten toimijoiden ja perusaiheiden esittelyn sekä kuudenkymmenen eri sadun tulkinnan. Asiahakemiston kautta on mahdollisuus löytää vihje noin tuhannen erilaisen uni- tai tarinatapahtuman tulkinnalle.
 
 

Kirja on

- kaikille lukijoille hyvä elämäntaidollisten vihjeiden saamisen väline elämänlaadun parantamiseksi.
- terapeuteille aarreaitta asiakkaan unien ja elämäntarinoiden ymmärtämiseen.
- kirjailijoille, teatteri-ihmiselle ja yleensäkin taiteilijoille hyvä opas ymmärtää mielikuvien ja tarinoiden piilotajuiset merkitykset.
 
 

Kirjan motto:

"Unen ja tarinan synnyttää hiljaisuus. Ne ovat elämän leikkivää puhetta ilman mitään vakavuutta. Elämä on pelkkää unta ja tarinaa. Hienoin osa sitä on kaunis uni tai kaunis tarina. Niissä yhdistyvät elämän etsijän perusasiat: rakkaus, kauneus ja totuudellisuus. Rakkaudessa ihminen voi parhaiten olla läsnä ja ymmärtää toista. Kauneuden kokemuksessa kaikki puhe hiljenee. Totuudessa kaikki sanat menettävät merkityksensä. On vain hiljaisuutta, joka pyrkii esille kuvina, unina, satuina ja tarinoina".

 Kirjan kustantaja on Tenon lepopaikka. 490 sivua. Hinta 28€.

 Jos kirja kiinnostaa niin voit tilata sen tai kysellä tarkemmin joko puhelimella 040-5626674 tai tilauslomakkeella Kirjatilauslomake.
 


Kirjojen pääsivu